Stanje u akumulaciji „Bresnica“ nepromenjeno, kao i vodostaj Toplice
7. novembra 2019.
Planinarsko-skijaški klub organizuje takmičenje u planinarskoj orijentaciji
8. novembra 2019.
Prikaži sve

Proveravali postojeće i sticali nova znanja

U prostorijama Sektora za vanredne situacije u Prokuplju, održan je trening za pripadnike specijalizovanih jedinica civilne zaštite za pružanje prve pomoći.

-Organizator ovogodišnjeg treninga iz prve pomoći je prokupački Crveni krst. Pripadnici ove jedinice najvećim delom su zdravstveni radnici, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Zoran Ristić i dodao da je dobro što se ovi treninzi organizuju kako bi se proverilo postojeće i steklo novo znanje.

Instruktor prve pomoći u Crvenom krstu, Gordana Bjelić, napominje da pripadnici ove jedinice odgovorno i profesionalno izvršavaju sve zadatke.

-Mere za zaustavljanje krvarenja, mere za sprečavanje šoka u okviru prve pomoći, kardiopulmonalna reanimacija, tehnika previjanja zavojem i trouglastom maramom i principi zbrinjavanja višestrukih povreda i njihovo rangiranje su oblasti koje su bile na programu današnjeg treninga, izjavila je ona i naglasila da su tokom praktičnog dela nastave, pripadnici pokazali izuzetno znanje i veštine.

 

Veličina slova: