Прокупчани показали хуманост
22. јануара 2018.
Бесплатна подела лекова
23. јануара 2018.
Прикажи све

Прва награда у Србији часопису „Ђерв“

На Конкурсу за најбоље школске листове и часописе основних и средњих школа Друштва за српски језик и књижевност Србије, школски лист „Ђерв“, Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ је освојио прву награду.

-Веома нас је обрадовала ова награда, јер она за нас представља подвиг над подвизима. Овај награђени број је уствари други број обновљеног школског часописа, који је направљен после паузе од 25 година од последњег броја. Само покретање је већ био подвиг, а награда је у правом смислу те речи подвиг над подвизима, рекла је са видним задовољством професор српског језика и књижевности и уредник часописа „Ђерв“, Милка Тошић.

Она је додала да је овај школски лист урађен по свим критеријумима, да садржи вести, репортаже, путописе, интервјуе, анкете, односно, готово све облике новинарског изражавања.

-Наша недавна гошћа, Јасминка Петровић, која је нашим ученицима представила своју књигу „Све је у реду“, била је међу првима која је похвалила наш „Ђерв“. Рекла је да је све изузетно добро, али да јој се концепција највише допада. Још многи људи који се налазе у овом послу су нагласили да је он три копља изнад сваког часописа који стварају ученици у другим  школама, истакла је Тошић.

Од саме идеје до реализације у стварању часописа „Ђерв“, како наводи његов уредник и професор, за којим је 20-так републичких награда њених ученика, учествовали су сви заједно и новинари и читаоци.

-Награда је школска и доживљавамо је као заједничку. Рећи ћу вам да без подршке наше директорке Весне Тодоровић не бисмо ништа урадили. Њена улога у стварању нашег часописа је била двострука, јер је она радила и компјутерску обраду, а притом није информатичар. То је свакако куриозитет не само у Србији, већ и шире, подвукла је Тошић.

Вредним ствараоцима из Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“, награда ће бити уручена 8.фебруара на Филозофском факултету у Београду.

Величина слова: