Осмомартовске честитке за маме и васпитачице
8. марта 2018.
Савремени рендген апарат у прокупачкој болници
9. марта 2018.
Прикажи све

Прва помоћ у џепу

Под покровитељством Министарства привреде у Нишу је одржано Регионално такмичење ученичких компанија под називом „Организација достигнућа младих“. На овом такмичењу учествовала је 31 средња школа из Ниша, Зајечара, Врања, Лесковца, Алексинца, Лесковца и других општина  југоисточног дела Србије.

Ученичка компанија „Алсако“  Медицинске школа „Др Алекса  Савић“ из Прокупља по први пут се преставила на једној оваквој манифестацији.

-Представили смо се производом „Прва помоћ у џепу“ који су  реализовали ученици огледних одељења школе општег смера, који у склопу наставног програма  по први пут  имају предмет “предузетништво“, рекла је проф.  Драгана Николић додавши да је прокупачки штанд био изузетно посећен.

Током њихове промоције  прокупачки будући здравствени радници организовали су и бесплатрну акцију мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска.  Ове услуге средњошколаца искористило је скоро 150 посетилаца.

-Ово наше учешће на сајму предузетништва била је и јединствена прилика да ученици виде шта и како раде њихови вршњаци у другим средњим школама, а размењена су и  искуства о раду ђачких компанија, истакла је  Николић додавши да сада и Прокупчани по јако приступачним ценама могу да купе њихов производ  „Прва помоћ у џепу“.

Величина слова: