У недељу наставак акције бесплатних прегледа
20. априла 2018.
Комплетна реконструкција Партизанске улице
20. априла 2018.
Прикажи све

Прва помоћ у пракси

Школско такмичење ученика Медицинске школе “Др Алекса Савић”  у  Прокупљу из Прве помоћи и реалистичког приказа  одржано је на седам пунктова у граду. Знање и вештине будући здравствени радници показали су у збрињавању повређеног са опекотином,  у саобраћајним  несрећама, приликом  срчаних напада, прелома карлице, отклањању страног  тела из  руке и других повреда.

Професорка и организатор  Секције  прве помоћи  у овој школи Ана Војиновић рекла је да је на такмичењу учествовало више од 80 ученика и 20 наставника Здравствене неге.

-Интересовање средњошколаца за рад у секцији прве помоћи  изузетно је велико код ученика свих разреда. Оно што се месецима учило и радило у кабинетима ученици су на практичан начин показали  грађанима Прокупља, изјавила је она и додала да ће првопласирана  екипа из прве помоћи учествовати на Републичком такмичењу које ће бити одржано у Суботици.

Професорка  Војиновић је оценила да су ученици своје теоретско знање применили на најбољи могући начин и показали да су оспособљени да реагују у различитим сутуацијама у којима је потребно да се помогне повређенима.

Секретар Црвеног крста Драган Суботић је током обиласка  пунктова  рекао да је добро што су ученици  показали велико  интересовање  за ово такмичење.

-Многи ученици који се такмиче су волонтери наше организације. Стална едукација и практичан рад, као и учешће на такмичењима додатно ће оспособити средњошколце у  збрињавању унесрећених, изјавио је Суботић и нагласио да Црвени крст  велику пажњу поклања и секцијама прве помоћи  у прокупачким  основним  школама.

Величина слова: