Отворен конкурс „Правила понашања у библиотеци“
23. априла 2019.
Ускршња радионица у Културно-образовном центру “Топлица“
24. априла 2019.
Прикажи све

ПСК „Топлица“ из Прокупља освојио и другу златну медаљу у планинарском брзом ходу

Планинарско-скијашки клуб „Топлица“ из Прокупља ниже успехе, па је тако, после недавно освојене златне медаље у брзом планинарском ходању у Овчарско-кабларској клисури, члан ПСК „Топлица“ Јован Стаменковић, освојио још једну златну медаљу на малој стази у 3. колу Трекинг лиге Србије.

-Ово је велики успех за нашег планинара и све нас, рекао је председник ПСК “Топлица” Дарко Жарић и подвукао да је ово друга медаља, од укупно три кола за планинаре Србије.

Јован Стаменковић је стазу од 14,6 километара, са 780 метара успона, препешачио брзим ходом за један сат и 42 минута.

Према речима Жарића, успех Стаменковића је заиста велики, када се зна да је у трци за најбољи пласман на овом такмичењу учествовало 285 такмичара.

Планинари из Топлице забележили су добре резултате и у такмичењу на средњој стази, која је била дуга 26,6 километара, а коју је за нешто више од пет сати препешачио планинар Бобан Стојковић и тако се пласирао на високо 42. место.

Добром пласману прокупачких планинара, помогао је и председник ПСК, који је у такмичењу на малој стази освојио високо 16. место.

-После овако великог успеха, као фаворити, наступићемо у предстојећем 4. колу, које ће се одржати 18. маја на Великом Јастрепцу, казао је Дарко Жарић.

Величина слова: