Lep gest: Grad Prokuplje finansira paketiće za svu decu iz PU „Neven“
14. decembra 2018.
Dečiji hor „Sanjalice“ po drugi put u „Šarenici“ na RTS-u
14. decembra 2018.
Prikaži sve

Putevi u Prokuplju prohodni, Zimska služba spremna da reaguje

Sneg koji jutros od četiri sata pada umerenim intenzitetom na području Prokuplja i celog Topličkog okruga se zbog velike vlažnosti ne zadržava na kolovozu.

Prema rečima dežurnog u Preduzeću za puteve Niš, Miloša Antonijevića, prohodni su svi putevi prvog i drugog prioriteta na širem području grada Prokuplja.

-Saobraćajnica na putu prvog prioriteta Niš-Prokuplje–Merdare, koja celom dužinom prolazi kroz Toplički okrug je raskvašena, ali se saobraćaj za sada odvija bez problema, kazao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, slična situacija je i na putevima drugog prioriteta Beloljin–Blace i Prokuplje-Doljevac, kao i na putu trećeg prioriteta Žitorađa-Dubovo-Zlata.

Zbog veće nadmorske visine i niže temperature, sneg je počeo da se zadržava na putevima u planinskom delu Topličkog okruga, pa će Zimska služba, ako sneg nastavi da pada ovim intenzitetom, već u popodnevnim satima krenuti sa njegovim uklanjanjem.

-Sve saobraćajnice, trotoari, ulice i prilazni putevi su prohodni, pa se kretanje vozila po gradu odvija bez problema, iako sneg bez prestanka pada još od ranih jutarnjih sati, rekao je pomoćnik direktora JKP “Hameum” Bratislav Dunjić.

Kako je istakao, Zimska služba je potpuno spremna i u pripravnosti ako sneg počne da se zadržava na kolovozima i trotoarima. JKP “Hameum” za tu namenu ima kamione, traktore sa odrivnim daskama i posipačima soli, dve kombinovane mašine,  cisternu sa odrivnim daskama i druge pomoćne mašine.

-Imamo dovoljno energenata, raspolažemo sa 25 tona soli i 15 kubika rizle, sve naše mašine za čišćenje snega su spremne, istakao je Dunjić i dodao da je pored gradskih ulica, u njihovoj nadležnosti i lokalni put do sela Vodice koji se redovno čisti, kako bi se omogućio uredan saobraćaj na toj relaciji, posebno zbog kontakta sa Dnevnim boravkom “Sunce “.

Lokalna samouprava je za zimsko održavanje puteva, ulica i trotoara izvojila devet miliona dinara, a kako je rečeno, zavisno od situacije i potrebe, biće obezbeđene i dodatne količine agregata, kako bi ulice u širem području grada u zimskim mesecima bile prohodne.

Veličina slova: