Stiglo prvih 2.000 paketa pomoći za penzionere sa najnižim penzijama
9. jula 2020.
Povećan broj pacijenata sa respiratornim tegobama u Prokuplju, većina sa blažom kliničkom slikom
10. jula 2020.
Prikaži sve

Rad prokupačkog Doma zdravlja uz stroge mere zaštite od širenja Kovid infekcije

Uz stroge mere zaštite od širenja korona virusa, koje podrazumevaju merenje telesne temperature građanima na ulazu, obaveznu upotrebu dezinfekcionog sredstva za ruke i podelu hirurških maski onima koji ih nemaju, prokupački Dom zdravlja prima pacijente kao i obično na svim odeljenjima.
-Tako od 2. jula, građani Prokuplja u Domu zdravlja ponovo mogu da dobijaju i lekarska uverenja za polaganje vozačkog ispita, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.
Kako su naglasili, lekarska uverenja o zdravstvenom stanju budućih vozača, izdaju se za polaganje ispita za sve kategorije, uključujući i profesionalne vozače.
Pored ovoga, Dom zdravlja izdaje i uverenja o zdravstvenom stanju za posedovanje i nošenje oružja, kao i za novo zapošljavanje radnika.
U okviru redovnih aktivnosti, uz posebne mere zaštite u ovoj zdravstvenoj ustanovi mogu da se zakazuju i vrše i periodični lekarski pregledi radnika, kao i obuka iz pružanja prve pomoći.
Komisija za lekarska uverenja u prokupačkom Domu zdravlja, radi dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 8  – 14 sati, a bliže informacije građani mogu dobiti na telefon 321-222.
Veličina slova: