Прокупачко позориште заблистало у Лебану
23. маја 2018.
И Кордунска улица добила асфалт
23. маја 2018.
Прикажи све

Ради се нови цевовод Булатовац- Горња Трнава

Екипе Јавног комуналног предузећа „Хамеум“ интензивно раде на изградњи водоводне мреже од  села Булатовац  до Горње Трнаве. Општина Прокупље издвојила је  средства за реализацију овог пројекта  чија је вредност близу 4.000.000 динара, а нови цевовод решиће проблем несташице воде на овом подручју  општине Прокупље.

Према речима директора ЈКП „Хамеум“ Предрага Јовићевића, радови су у току и њихов завршетак очекује се  најкасније до 10 јуна, када ће нова водоводна мрежа бити прикључена на магистрални цевовод „Бресница“.

-Наше екипе  истовремено раде на више локација. Поред ових радова паралелно се одвијају и радови на реконструкцији и санацији водоводних и канализационих инсталација на Градском базену.  Врши се замена  доводних цеви, као и комплетна замена преливаи одвода. Такође, се ради и санација тушева, тако да ће  радови на базену бити завршени до почетка купалишне сезоне, рекао је Јовићевић.

Поред поменутих радова,  екипе ЈКП „Хамеум“  редовно раде на одржавању водоводне мреже,  тако да су ових дана отклоњени кварови у Игманској, Цвијићевој и Ибарској улици. У наставку радова  вршиће се монтажа прикључака у улици „21. српске дивизије“  и израда нових прикључака у Вишњичкој улици.

 

Величина слова: