Veče sa posebnim raspoloženjem i energijom
6. novembra 2019.
Kad god treba, tu je inžinjerija
6. novembra 2019.
Prikaži sve

Radnici “Hameuma” uređuju parkove

Radnici prokupačkog Javno-komunalnog preduzeća „Hameum“,  koriste ove tople jesenje dane za sanaciju sitnih kvarova na vodovodnoj mreži i uređenje parkova i zelenih površina u gradu.

-U toku su radovi na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u Šekspirovoj i Vardarskoj ulici, a u Ulici Cara Lazara završava se rekonstrukcija vodovodne linije. Uporedo sa tim, radi se i montaža bunarske pumpe u selu Gornje Kordince, kazali su u JKP “Hameum”.

Prema njihovim rečima, topli jesenji dani su im dobro došli i za završetak sanacije zelenih površina u gradskom parku u centru grada. Na tom prostoru, sanirana su sva oštećenja nastala tokom rekonstrukcije spomenika, a prostor je pripremljen za jesenju setvu trave.

Radnici Radne jedinice „Zelenilo“, ovih dana užurbano  uređuju i ostale parkovske površine, zasade cveća koje se zbog lepog vremena održalo do duboko u jesen, i vrše  pripreme za ponovnu setvu trave.

-U okviru redovnih poslova čišćenja i uređenja gradskih ulica i trotoara, zaposleni u “Hameumu”, u okviru svojih redovnih obaveza, posebnu pažnju poklanjaju održavanju i obeležavanju  horizontalne saobraćajne signalizacije i na taj način podižu nivo bezbednosti pešaka, posebno školske dece, ističu iz “Hameuma”.

 

Veličina slova: