Paljenjem badnjaka i lomljenjem česnice proslavljeno Badnje veče u Prokuplju
7. januara 2019.
Sve spremno za doček pravoslavne Nove godine u Prokuplju, nastupaju Cobi i Kerber
8. januara 2019.
Prikaži sve

Radnici zimske službe svakodnevno na terenu, saobraćaj se odvija bez poteškoća

Zahvaljujući blagovremenim pripremama, sneg koji je na području Prokuplja i Toplice padao prethodnih dana, nije stvarao veće probleme vozačima i pešacima.

-I pored snežnih padavina, sa čišćenjem snega sa ulica i trotoara počeli smo u ranim jutarnjim satima. Sva raspoloživa mehanizacija na gradskim i prigradskim ulicama sa radom je krenula u nedelju, 6. januara, od 6 do 12 časova, a u ponedeljak, 7. januara, od 4 do 12 časova, izjavio je pomoćnik direktora JKP „Hameum“ Bratislav Dunjić i dodao da se saobraćaj na svim putnim pravcima odvijao bez većih poteškoća.

Prema njegovim rečima, u protekla dva dana utrošeno je 12 tona soli i tri kubika rizle.

Dunjić je naglasio da su vlasnici lokala i stanari stambenih zgrada, na osnovu važećih gradskih odluka, u obavezi da čiste sneg i led ispred svojih lokala i ulaza u zgradu.

-Prema prognozi meteorologa, snežne padavine i niske temperature očekuju se u naredna dva dana. Sve ekipe i raspoloživa mehanizacija su spremni da krenu sa čišćenjem snega sa glavnih  putnih pravaca, ulica i trotoara, rekao je Dunjić, koji je pohvalio sve radnike koji su svojim velikim angažovanjem tokom protekla dva dana učestvovali u akciji čišćenja snega sa saobraćajnica, ulica i trotoara.

Za zimsko održavanje puteva, ulica i trotoara, Grad Prokuplje izdvojio je devet miliona dinara.

Veličina slova: