Да живот победи
27. априла 2018.
Рукометашице пред вратима Супер лиге
30. априла 2018.
Прикажи све

Радови у Партизанској улици теку по плану

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић обишли су радове на замени водоводних цеви у Партизанској улици.

Том приликом  директор Јавног комуналног предузећа „Хамеум“ Предраг Јовићевић информисао је председника Симоновића  о радовима и нагласио да су радници овог комуналног предузећа уложили максималне напоре да они буду завршени у планираном року.

-Средства у износу од 4,5 милиона динара за замену старих и дотрајалих азбестних цеви са новим полиетиленским, у дужини од 450 метара, обезбеђена су из општинског буџета. Један крак ове водоводне линије биће прикључен са цевима у улици Василија Ђуровића Жарког. Након завршетка радова смањиће се губитак воде у транспорту, изјавио је Симоновић и додао да ће насеље Гарић и његова околина, где живи више од 3.500 становника,убудуће имати редовно снабдевање пијаћом водом.

Руководилац  Сектора за развој ЈКП „Хамеум“ Саша Пауновић је рекао да током замене водоводних цеви није било прекида водоснабдевања пијаћом водом у овом делу прокупачке општине.

-Старе азбестне цеви, које су постављене пре више деценија, због дотрајалости и сталног пуцања било је неопходно заменити. Заменом ових цеви побољшаће се снабдевање домаћинстава, Болнице и привредних субјеката, рекао  је  Пауновић.

По завршетку радова на водоводној мрежи, одмах ће почети и радови на асфалтирању Партизанске улице.

-Ударне рупе на овој улици налазе се целом дужином. Због тога је планирано да се она у потпуности асфалтира. Средства, у износу од 10 милиона динара, за ове радове обезбеђена су из буџета, изјавио је председник  Симоновић и нагласио да је важност  њеног уређења од великог значаја, јер  се у њој налази  Општа болница „Др Алекса Савић“али  и бројне приватне фирме.

Симоновић је овом приликом посебно нагласио да је Прокупље  постало велико градилиште и да се радови на многим  инфраструктурним објектима изводе скоро на целој територији прокупачке општине.

Величина слова: