Predškolci u poseti Crvenom krstu
10. oktobra 2019.
Predstavnici lokalne samouprave posetili Tovrljane i obišli Školu u ovom mestu
10. oktobra 2019.
Prikaži sve

Ragbi dan u Prokuplju

Grad Prokuplje, u saradnji sa Ragbi savezom Srbije, organizovao je na gradskom stadionu promociju ragbi sporta. Cilj današnjeg druženja je da se što više učenika osnovnih i srednjih škola upozna sa ragbijem, kao i da se obogati raznolikost sportske ponude u lokalnim zajednicama.

-Želim da u ime Grada Prokuplja, i u svoje lično ime, izrazim veliko zadovoljstvo što smo se danas okupili ovde, kako bismo se svi zajedno upoznali sa ragbijem. Smatram da je ovaj masovni odziv, znak da ćemo ovom sportu dati šansu da zaživi u našim školama i na sportskim terenima. Inicijativi Ragbi saveza Srbije koji promoviše ovaj sport, Grad Prokuplje je dao punu podršku, jer ćemo na taj način dodatno doprineti da stadioni i sportske hale budu mesta okupljanja školaraca koji se nadmeću u sportskim veštinama, spretnosti i znanju. Poznati smo kao sportska nacija, a mi, Topličani, dali smo svoj puni doprinos razvoju i promociji svih sportova. Samo da podsetim na naše boksere, nosioce evropskih i svetskih odličja. Mislim da ćemo se i u dresu svog ragbi tima, boriti svim srcem da stignemo do pobede. Vi, deca ste budućnost našeg grada. Naš cilj je da uvek radimo u vašem interesu. Želim svima da uživaju u ovom danu, dobru promociju, kao i zabavu i druženje, rekla je Maja Ranđelović, član Gradskog veća zadužena za prosvetu, omladinu i sport.

Ragbi savez Srbije organizuje ovakve manifestacije koje imaju za cilj popularizaciju ovog sporta i približavanje populaciji koja do sada nije imala kontakt sa ragbijem.

-Pokrenuli smo akciju prezentovanja našeg sporta u nekim novim sredinama, tamo gde ragbi nije imao kontakt, pre svega, sa najmlađima. Uspostavili smo odličnu komunikaciju sa predstavnicima Gradske uprave u Prokuplju i dogovoreno je ovo upoznavanje, gde će učenici osnovnih i srednjih škola videti osnove ragbija i upoznati se sa osnovnim pravilima. Čitav projekat se odvija pod sloganom „Dođi, probaj i ostani u ragbiju“. Naš krajnji cilj je da se ovde jednog dana formira ragbi klub, ali idemo korak po korak, rekao je Slaviša Milenković, komesar za razvoj ragbija.

 

Veličina slova: