Asfaltirane još dve gradske ulice
13. juna 2019.
Prokupački učenici treći na „Igrama prijateljstva“ u Nemačkoj
13. juna 2019.
Prikaži sve

Raspisan konkurs za dodelu priznanja povodom obeležavanja Svetopličkog sabora

Organizacioni odbor za obeležavanje Svetopličkog vidovdanskog sabora u manastiru Toplička Gračanica raspisao je konkurs za dodelu priznanja, koja će biti uručena na Saboru, 28. juna. Priznanja su namenjena uspešnim pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su dali doprinos u razvoju naše društvene zajednice, i nose  imena slavnih srpskih kosovskih junaka “Car Lazar“, “Carica Milica“, “Jug Bogdan“, “Milan Toplica“ i „Kosančić Ivan“.

Prema tradiciji, raspisan je i literarni konkurs sa učenike petog i sedmog razreda svih osnovnih škola sa područja Topličkog upravnog okruga.

Učenici petog razreda radiće na temu “Toplica moj zavičaj“ i “Volim Toplicu tu ostajem“, a sedmaci će konkurisati sa radovima na temu “Stazama kojima su hodali hrabri“, „Junaci Gvozdenog puka“ i “Osam vekova svetosavlja“.

Konkurs je otvoren do 20. juna. Sve prijave i predloge za dodelu priznanja slati na adresu Toplički upravni okrug Prokuplje, Tatkova 2–za Organizacioni odbor za obeležavanje Svetopličkog vidovdanskog sabora 2019. godine.

Veličina slova: