Počinje Nedelja Crvenog krsta u Prokuplju
6. maja 2019.
Prokupačke ustanove kulture dobile sredstva za nove projekte
7. maja 2019.
Prikaži sve

Raspisan oglas za besplatnu banju za penzionere

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je oglas za prijem zahteva za upućivanje penzionera na besplatnu rehabilitaciju za ovu godinu. Pravo na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, kao i korisnici penzija iz kategorije samostalnih delatnosti i poljoprivrednika.

-Pravo na besplatan boravak u trajanju od 10 dana u banjama imaju penzioneri čije penzije ne prelaze iznos od 26.324 dinara i koji ovo pravo nisu koristili u poslednjih pet godina, rekao je predsednik Udruženja penzionera u Prokuplju Milovan Vučićević i dodao da svi oni koji budu podnosili zahteve, pored dokaza o visini penzije, treba da podnesu i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju.

U proteklih nekoliko godina, besplatan boravak u Vrnjačkoj, Lukovskoj, Prolom, Niškoj ili nekoj drugoj banji u Srbiji tokom godine koristilo je u proseku oko 70 prokupačkih penzionera.

Vučićević napominje da odluku o tome koji korisnik penzije će besplatno boraviti u banjama ne donosi penzionerska organizacija, već posebna komisija Republičkog fonda PIO, filijala u Prokuplju.

Zahtevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se do 22. maja u prostorijama Udruženja penzionera u Prokuplju, u vremenu od 9 do 14 časova.

Veličina slova: