Konkurs za najbolju fotografiju prokupačkog Doma kulture
28. februara 2020.
Sa poslednjeg skupštinskog zasedanja: Izveštaj o radu gradonačelnika i Gradskog veća
29. februara 2020.
Prikaži sve

Rekonstrukcija kuhinjskog i tehničkog bloka u objektu „Radost“ odvija se planiranom dinamikom

Rekonstrukcija sistema grejanja i centralne kuhinje u objektu „Radost“, jednom od četiri objekta Predškolske ustanove “Neven” u Prokuplju, odvija se planiranom dinamikom. Faza rekonstrukcije sistema grejanja je završena, tako da će mališani moći da se vrate u objekat već u ponedeljak, 02. marta.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, preko programa EU PRO, uz sufinansiranje iz sredstava Grada Prokuplja.

Menadžer projekta, Maja Bašić, izjavila je da je ovo veoma značajan projekat, budući da se u objektu „Radost“ nalazi centralna kuhinja, iz koje se hrana distribuira u sve ostale objekte, a koja od izgradnje nije rekonstruisana. Realizacijom ovog projekta, poboljšaće se uslovi za boravak i rad 903 deteta i 99 zaposlenih, tako što će se obezbediti kvalitetnija priprema, snabdevanje i distribucija hrane u sva četiri vrtića. Sa druge strane, rekonstrukcija sistema grejanja, podrazumeva zamenu kotlova i energenta, odnosno prelazak sa tečnog goriva na pelet, čime se doprinosi očuvanju životne sredine.

Ako se ovome doda unapređena energetska efikasnost objekta, koja je završena krajem prošle godine, neosporno je da će završetkom i ovog projekta, doći do smanjenja i troškova grejanja i potrošnje električne energije, a ušteđena sredstva moći će da se koriste za dalje unapređenje rada Predškolske ustanove i boravka dece u vrtićima.

Izvođač radova je grupa ponuđača koju zastupa AMI – MONTER d.o.o. iz Kruševca, koja je izabrana u postupku javne nabavke, koju je sproveo Grad Prokuplje.

Veličina slova: