Akcija dobrovoljnog davanja krvi u ponedeljak
23. januara 2020.
Tri postavke Narodnog muzeja Toplice-kulturna dobra od najveće važnosti za Srbiju
24. januara 2020.
Prikaži sve

Rodni kraj se ne zaboravlja

U serijalu “Naši i uspešni”, koji organizuje Jastrebac-epigenija, u saradnji sa “Film klubom“ u Prokuplju i Udruženjem “Volimo Jastrebac”, građanima se predstavio Stojan Cvetković, vlasnik firme Kiler auto u Zemunu.

Ova firma osnovana je 1991. godine kao radnja za popravku izduvnih sistema na vozilima. Nekoliko godina kasnije, preduzeće se oprema linijom za proizvodnju izduvnih lonaca i delova izduvnih sistema i prerasta u firmu za proizvodnju, promet i uslužne delatnosti.

-Od jedne male radnje u kojoj sam počeo da radim, firma je prerasla u jedno srednje preduzeće gde trenutno radi 70 radnika. Mnogo znanja, rada, strpljenja i odricanja trebalo je da bi se  stvorilo ovo što sada imamo, rekao je on i dodao da tokom svog života i rada u Zemunu, nikada nije zaboravio svoje rodno selo Gornje Kordince i Prokuplje.

Ovaj ugledni privrednik, koji je bio i predsednik Udruženja Topličana u Beogradu, finansirao je izgradnju crkve “Kozme i Damjana” u svom selu, bio pokretač poljoprivredno-turističke manifestacije “Toplički sabor višnjara” i donator mnogih humanitarnih akcija.

Za svoj dugogodišnji rad i doprinos razvoju svog rodnog kraja, dobitnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih priznanja.

-Tokom svog radnog veka, stalno sam dolazio u Prokuplje i svoje selo. Sa svojim poslovnim partnerima i privrednicima iz Toplice, nastojao sam da pomognem razvoju ovog kraja i ljudima koji u njemu žive, zaključio je Cvetković.

Razgovoru sa ovim privrednikom, prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, koji je izjavio da je ovo bila jedinstvena prilika da se mladi privrednici upoznaju sa svim poteškoćama, ali i uspesima poslovanja jedne firme.

-Primer Stojana Cvetkovića, jasno pokazuje kako se od jedne male zanatske radnje stvara jedna uspešna firma. U svom dugogodišnjem uspešnom radu, on je na razne načine pomagao svoj rodni kraj, rekao je Paunović i zaključio da rodno mesto ne treba da se zaboravi, bez obzira gde živeli i radili.

Veličina slova: