Одржана седница СО Прокупље
11. маја 2018.
Спортски викенд
14. маја 2018.
Прикажи све

Рукометаши за Николину

Рукометни клуб Топличанин вечерас од 19 часова на свом паркету дочекују екипу “Врања”. Ова утакмица осим такмичарског имаће и хуманитарни карактер јер ћe сви присутни гледаоци имати прилику да својим прилогом помогну лечење Николине Јосић из Прокупља.

-Ово је други пут да организујемо овакву акцију. Позивамо све љубитеље спорта, рукомета и све људе добре воље да дођу на вечерашњу утакмицу и својим прилогом помогну у прикупљању средстава за лечење Николине Јосић, рекао је Братислав Дуњић потпредседник РК Топличанин.

Николина је девојчица која је имала безбрижно и срећно детињство. У јесен 2017. године кренула је у други разред, радовала се дружењу са другарима, прославила свој 8. рођендан.

Непосредно након тога мајка је приметила отеклину на десној страни грудног коша. Мислили су да се ради о повреди изазваној дечијим несташлуком. Превентивно су отишли код лекара и започели анализе које су довеле до сазнања да Николина има Еwинг сарком са локализацијом на 7. ребру десне стране грудног коша. Њена борба одмах почиње. Примила је 6 циклуса хемиотерапије. Сада је неопходна операција како би тумор био уклоњен. Операција је могућа једино у иностранству, за шта је родитељима потребна финансијска помоћ.

Николина је упркос свему весела девојчица, свесна свега шта јој се дешава. Одбројава дане до сазнања да је лечење завршено и да може да се врати нормалном животу.

Помозимо Николини! Упишимо 482 и пошаљимо СМС на 3030.

Величина слова: