Почело чишћење снега са споредних улица у граду и селима, ситуација под контролом
11. јануара 2019.
Представници Града Прокупља ручно очистили снег како би људи могли да изађу из дворишта
13. јануара 2019.
Прикажи све

Руководство Града Прокупља обишло околна села: Ситуација под контролом, сви путеви проходни!

Помоћник градоначелника Прокупља Владица Младеновић и члан Градског већа задужен за инфраструктуру Жарко Копривица обишли су нека прокупачка села како би се уверили каква је ситуација на терену после великих снежних падавина и има ли застоја на путевима. Том приликом су утврдили да су сви путеви проходни.

-Обишли смо подјастребачка села, око Џигоља, села око Велике Плане, Белољина. Посетили смо Баце, Плочник, Калудру, Мршељ, Горњу и Доњу Трнаву, Беришане и утврдили да је све у најбољем реду и да су сви путеви проходни. Нека места смо обилазили по позиву грађана и слали машине за чишћење снега, док смо друга села обишли без позива, како бисмо се уверили каква је ситуација на терену, истиче Младеновић.

У селу Клисурица било је проблема, али су представници Града Прокупља одмах реаговали, послали машину и снег је очишћен.

-Сада је све проходно. Хвала градоначелнику Прокупља Александру Симоновићу и помоћнику Владици Младеновићу што су послали машину, каже Драган Миљковић, председник Месне заједнице села Клисурица.

Локалној самоуправи је захвалан и Зоран Миљковић, из засеока Стара Клисурица.

-Да нису брзо реаговали, стока би ми поцркала. Имам фарму, не бих могао да одем по храну за животиње да није пут очишћен. Искористио бих прилику да се захвалим градоначелнику Прокупља Александру Симоновићу, његовом помоћнику Владици Младеновићу и већнику Жарку Копривици, нагласио је Миљковић.

Ресорни већник Жарко Копривица истиче да је ситуација под контролом и да већих проблема нема.

-Облизимо локације у граду, као и околна села. Још једном апелујем на грађане да чисте снег испред својих кућа и локала, али да га не бацају на улицу, како би саобраћај могао несметано да се одвија. Отворени смо за све позиве, 24 сата. Шта год да се деси, одмах ћемо реаговати, каже члан Градског већа Жарко Копривица.

Величина слова: