Besplatni preventivni pregledi u prokupačkoj Bolnici u nedelju
30. oktobra 2019.
Biblioteka organizovala besplatan upis prvaka
31. oktobra 2019.
Prikaži sve

Sa današnjeg zasedanja Skupštine Grada Prokuplja

Na sednici Skupštine Grada Prokuplja, koja je danas održana po hitnom postupku, usvojen je predlog Odluke o pokretanju inicijative za promenu, brisanje, unošenje novog ili ispravku naziva naseljenog mesta i katastarske opštine.

Kako je objasnio predstavnik Odeljenja za Opštu upravu, Miloje Prokić, u Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije načinjene su greške u kucanju, odnosno označavanju naziva naseljenih mesta i katastarskih opština. Tako je upisano naseljeno mesto i katastarska opština Obrtnice i naseljeno mesto i katastarska opština Stari Đurovac. U istom zakonu nije upisana katastarska opština Pojate, dok je katastarska opština Staro Selo upisana.

Tačan naziv naseljenih mesta i katastarskih opština treba da glasi naseljeno mesto Obrtince i katastarska opština Obrtince, kao naseljeno mesto Stari Đurevac i katastarska opština Stari Đurevac. Ovom Odlukom se dodaje nova katastarska opština Pojate, koja sada nije upisana, a nalazi se u podacima Republičkog geodetskog zavoda, dok je katastarsku opštinu Staro Selo potrebno izbrisati, a naseljeno mesto ostaje da postoji u Zakonu.

Usvajanje ove Odluke bilo je neophodno zbog hitnosti postupka pripreme izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.  

Veličina slova: