Нема плаћања вртића за децу која у овом периоду не похађају Предшколску установу „Невен“
15. маја 2020.
Субвенције пољопривредницима за куповину нових трактора
18. маја 2020.
Прикажи све

Са седнице Градског већа: Интензивирају се радови на путној инфраструктури

Град Прокупље наставља да улаже средства из буџета у развој путне инфраструктуре, тако да ће током јуна месеца многи сеоски путеви бити санирани, али и градске улице и тротоари. Издвојена су средства и за изградњу спортских игралишта, нових водоводних линија, канализационе мреже, што значи да ће Прокупље и овога лета бити велико градилиште.

У оквиру планираних радова на сеоском подручју, у селу Пашинац  ће ускоро почети радови на санацији пута у дужини од 600 метара. За ту намену из градског буџета издвојено је око 1,9 милиона динара, а како је овај пут од великог значаја за мештане јер спаја насеље са главним асфалтним путем, његова санација је била неопходна.

Локална самоуправа не запоставља ни удаљена планинска села. Током наредног месеца планирани су радови на реконструкцији и санацији путног правца Злата-Житни Поток-Доња Мачина, све до Горње Мачине, у дужини од 2,5 километра, као и једне споредне улице на овом подручју, дужине 200 метара. Вредност планираних радова је око 760.000 динара.

У селу Мршељ предвиђена је изградња четири бетонска пропуста преко реке. Вредност ових радова је око 850.000 динара.

Поправка и насипање пута Растовница-Брзак-Бучинце, обезбедиће боље услове за житеље ових прокупачких насеља, а за ту намену предвиђено је око 580.000 динара. И у Доњем Кординцу предвиђено је насипање пута и изградња потпорног зида који ће заштити пут од пропадања, а за ту намену издвојено је око 800.000 динара.

Како је одлуком Градског већа предвиђено, радови ће се одвијати и у Доњој Трнави, и то на поправци одводног канала и насипању путева, у вредности од око 1,2 милиона динара.

У Горњој Стражави према Југовцу радиће се насипање пута који је у доста лошем стању због великих ударних рупа, насталих услед бујичних вода.

Поред радова на сеоским путевима, предвиђена је и санација многих градских улица које су у лошем стању и где је због ударних рупа отежан саобраћај.

Такође, радиће се и Виноградарска улица, Моравска, као и тротоар са десне стране у Улици Ћирила и Методија и тротоари око зграда у Улици Генерала Транијеа.

У делу Кордунске улице, у дужини од 175 метара, биће замењена водоводна мрежа, у вредности од око 460.000 динара, као и канализациона, за коју је издвојено око 935.000 динара.

Радови на инфраструктури ће бити настављени, обзиром да је план да у наредном периоду сви делови града и сва села на територији Прокупља добију асфалтиране, реконструисане и уређене улице и путеве.

 

Величина слова: