Prokupački učenici treći na „Igrama prijateljstva“ u Nemačkoj
13. juna 2019.
Nepoznate osobe poskidale prskalice sa fontane u parku junacima “Gvozdenog puka”, Simonović: Čuvajte grad u kome živite!
13. juna 2019.
Prikaži sve

Sa skupštinskog zasedanja: Gradi se spomen-obeležje u znak zahvalnosti ruskom narodu

Skupština Grada Prokuplja je na današnjem zasedanju donela Odluku o izgradnji spomen-obeležja u znak zahvalnosti ruskom narodu na pruženoj pomoći za vreme NATO agresije na SRJ 1999. godine u Prokuplju.

Kako je predlog ove Odluke razmatralo Gradsko veće, sada su se stekli uslovi da ona bude i usvojena, s obzirom na to da je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije dalo saglasnost i podržalo ideju o izgradnji ovog spomen-obeležja u Prokuplju.

Na današnjem zasedanju, koje je sazvano po hitnom postupku, doneto je i Rešenje o obrazovanju Organizacionog odbora za izgradnju ovog spomen-obeležja.

Za vreme NATO agresije, Ruska Federacija je uputila humanitarni konvoj sa aeromobilnom bolnicom, koja je bila postavljena u krugu Doma zdravlja u Prokuplju.

Izgradnjom ovog spomen-obeležja, Prokuplje bi se na najbolji mogući način odužilo ruskom narodu i ukazalo mu zahvalnost za zaštitu koju nam je pružio u jednom od najgorih perioda u našoj istoriji.

U planu je da spomen-obeležje bude postavljeno ispred prokupačkog Doma zdravlja, na mestu gde je pre 20 godina bila locirana „Ruska bolnica“.

 

Veličina slova: