Без струје због радова на мрежи
7. фебруара 2018.
Предавање за воћаре
8. фебруара 2018.
Прикажи све

Самоиницијативно прикупљају средства

Помоћник председника општине Прокупље Владица Младеновић  је током посете и разговора са мештанима  Нове Божурне рекао да локална самоуправа настоји да у свим приградским насељима створи приближне услове живота и рада као што га имају грађани у центру општине.

-Санација сеоских улица, изградња атарских путева, адаптација школских објеката и амбуланти,  уређење корита река и потока, само су део послова које је локална самоуправа и поред  одређених финансијских потешкоћа, урадила у протеклом периоду, изјавио је он и додао да се на овоме неће стати и да ће се и у наредном периоду велика пажња посветити радовима по прокупачким селима.

Председник Савета месне заједнице Нова Божурна Милан Синановић упознао је Младеновића о недавно покренутој иницијативи мештана  за прикупљање средстава за потребе села.

-На предлог Савета месне заједнице  највећи број домаћинства прихватио је да  месечно  издваја  по 200 динара. Ова средства ће се на предлог мештана  употребити за решавање одређених проблема у селу, рекао је он.

-Нова Божурна, у којем живи око 250 становника, једно је од већих прокупачких села. Налази се на четвртом  километру државног пута Прокупље-Ниш.  Наставу у предшколској установи похађа 30 малишана, а исто толико иде у основне и средње школе. У селу је активно 13 привредних субјеката у којима ради велики број мештана, истакао  је Синановић који се захвалио локалној самоуправи на  досадашњој пруженој помоћи.

 

 

 

Величина слова: