Град Прокупље наградио најбоље студенте
20. децембра 2019.
Спортски викенд
23. децембра 2019.
Прикажи све

Санира се пут од села Дединац до Товрљана

Радови на санацији дела пута од села Дединац код Kуршумлије до прокупачког села Товрљане, приводе се крају.

Ову деоницу, данас су обишли помоћник градоначелника Прокупља Владица Младеновић и в.д. директора ЈП за урбанизам и уређење Општине Прокупље Милисав Брајковић.

Током обиласка радова, они су поразговарали са извођачима, као и са мештанима Товрљана, које је од центра Прокупља удаљено више од 30 километара.

-Да градска власт води рачуна о свим становницима Прокупља, могу да се увере скоро сви житељи града и околних села. Много је инфраструктурних објеката, а то се првенствено односи на путну, канализациону и електромрежу, као и објекте опште намене, урађено у градским и сеоским срединама. Сада је на ред стигло и Товрљане, изјавио је Младеновић.

Санација пута од села Дединац према Товрљану, ради се у дужини од три километра.

-Да би се кренуло са санацијом пута, било је неопходно извршити припремне земљане радове, ископ канала за атмосферску воду у дужини од 2.800 метара, а на појединим местима требало је поставити пропусте за воду, изјавио је Брајковић и нагласио да су средства, у износу од 1.682.400 динара са ПДВ-ом, издвојена из локалног буџета.

У склопу ових радова, извршена је и санација пута од Трновог Лаза према школи у Товрљану, у дужини од 350 метара.

Шта значи овај пут, најбоље зна председник Савета Месне заједнице Товрљане Славољуб Бојовић.

-Већ три године, свакодневно, овом деоницом возим децу у осмогодишњу школу, до села Грабовница, које је од мог села удаљено 11 километара. Деоница пута која припада Прокупљу, некада и сада не може се описати. Толико је било лоше, да се дешавало да не можемо да прођемо колима, те деца нису могла у школу. Сада је сасвим друга прича, рекао је он и нагласио да је добар сеоски пут, предуслов за опстанак младих на селу.

Мештанин Миливоје Kрасић каже да му је драго што је овај посао завршен.

-Имамо добар пут, тако да до својих воћњака више нећу морати да идем кроз блато и воду, рекао је он и додао да је добро што локална самоуправа мисли и на људе и из најудаљенијих села.

 

 

 

Величина слова: