Велики успех: Прокупачки планинари освојили златну медаљу у 2. колу Трекинг лиге Србије у брзом пешачењу
11. априла 2019.
Село Бресничић код Прокупља-„Европа у малом”
11. априла 2019.
Прикажи све

Санирани путеви у Бериљу и Горњој Бресници, изграђен бетонски пропуст преко реке у Великој Плани

Радови на санацији пута у селу Бериље надомак Прокупља, у дужини од око 300 метара су завршени, а за ту намену из буџета Града издвојено је око 400.000 динара.

У оквиру радова, извршено је равнање, насипање и ваљање пута, као и ископ канала и постављање пропуста.

У оквиру велике акције санације путева на сеоском подручју, завршени су и радови у Горњој Бресници.

Локална самоуправа, у сарадњи са Шумском секцијом, издвојила је средства за санацију пута у овом топличком селу. На деоници, у дужини од око 900 метара, извршено је равнање пута, насипање и ваљање, а урађени су и пропусти, како се вода не би гомилала, а пут сачувао од пропадања.

Како истиче члан Градског већа за инфраструктуру, Жарко Копривица, ових дана интензивно се ради на уређењу путева на сеоском подручју.

-Град Прокупље је и ове године издвојио знатна средства за  санацију путева, а са радовима се почело већ са првим лепшим временом. Поред уређења градских тротоара и улица, ових дана се  интензивно ради на сеоским путевима, како би се свим грађанима обезбедили подједнако добри услови за живот, истакао је Копривица.

Поред уређења путева у Бериљу и Горњој Бресници, преко реке у Великој Плани изграђен је бетонски пропуст, а житељи овог села изразили су велику захвалност локалној самоуправи на помоћи. Радовима на изградњи пропуста, претходило је продубљивање и чишћење речног корита.

-Свакодневно смо били принуђени да заобилазимо реку, јер већ две године није био у функцији пропуст који спаја наше куће и поседе. Овде живи око 500 становника, а свака кућа има бар једну башту преко реке, каже председник Месне заједнице Велика Плана Радомир Милетић и додаје да су мештани веома захвални градској власти што је имала разумевања, прихватила њихову иницијативу и брзо решила проблем.

Поред путева и пропуста, у претходном периоду уређен је и простор где је некада била утрина, у близини ОШ „Свети Сава“  у Прокупљу. Близу овог места биће изграђено модерно дечје игралиште.

Председник Месне заједнице „Татко“, Братислав Николић, каже да су мештани овог краја покренули иницијативу за уређење простора у близини Школе и школског дворишта и да је захваљујући локалној самоуправи, која је одобрила средства за извођење радова, сада то један сасвим нови, лепо уређен део града.

-То је била велика површина напуштеног земљишта, некадашњи вишњар, од којег је остало само шибље и растиње. Уредили смо школско двориште и простор преко пута Школе, тако да је сада цео комплекс добио потпуно нови изглед, каже Николић и додаје да планирају да на овом простору изграде дечије игралиште.

Нешто је завршено, нешто се ради, а много тога је у плану за наредни период. Тако се ових дана изводе радови на санацији пута у Мршељу, који води до сеоског гробља.

Како је ова деоница била у веома лошем стању, житељи Мршеља обратили су се за помоћ локалној самоуправи да им изађе у сусрет и да се овај пут некако поправи. Надлежни су брзо реаговали и радови су у току.

У оквиру радова се, поред равнања, насипања и ваљања пута, планира и изградња канала и пропуста.

Величина слова: