Saniran put u Klisurici
6. juna 2018.
Asfaltiranjem, višestruko rešavanje problema
6. juna 2018.
Prikaži sve

Sanirano klizište i popravljen put Selište-Dobrotić

Na seoskom putu  Selište –Bučince, udaljenom nekoliko kilometra od grada, sanirano je veliko klizište nastalo usled obilnih padavina u proteklom periodu.

Prema navodima nadležnih iz JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje,  putari  su užurbano radili proteklog vikenda kako bi meštanima ovog seoskog područja u što kraćem roku bili obezbeđeni normalni uslovi za kretanje.

-Na putu koji od Selišta vodi prema selu Bučince uklonjen je odron u dužini od 20 metara, tako da je sada ovaj deo puta potpuno bezbedan. Na mestu gde je bio odron urađena je nova trasa u dužini od 40 metara, a takođe je završena i sanacija postojećeg puta u dužini od 2 km, navode nadležni u JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje.

Završena je i sanacija puta Dobrotić-Selište u dužini od 1,8 km, a kako navode žitelji ovih planinskih sela, nikada se u ovaj kraj nije više ulagalo nego sada.

-Za samo nekoliko dana Opština Prokuplje učinila je mnogo za naš kraj. Sanirano je klizište koje je predstavljalo veliku opasnost i onemogućilo nam da se normalno krećemo i radimo. Sada je period kada su u jeku poljoprivredni radovi, seča i prodaja drveća, tako da su naši putevi, iako planinski, veoma prometni.

 

Nije se samo poslednjih dana ulagalo u ove puteve. U proteklom periodu saniran je put od Rastovnice prema  Simonovcu i Selištu, a urađeni su i propusti kanali na ovom putu.

I druga seoska područja opštine Prokuplje nisu bila zapostavljena, tako da su nedavno popravljani putevi i u Donjoj Toponici, Donjoj Bresnici, Tovrljanu, a mnoga sela su nakon više decenija dobila i asfalt. Opština Prokuplje i dalje nastavlja da ulaže u putnu infrastrukturu na području cele opštine, što potvrđuje činjenicu da je Prokuplje ove godine zaista jedno veliko gradilište.

 

 

 

Veličina slova: