Прокупљу три велика пројекта
10. августа 2018.
Прокупчани показали хуманост
13. августа 2018.
Прикажи све

„Сањалице“ и ове године на Нишвилу

Дечији хор прокупачког Дома културе „Сањалице“ је и ове године наступио на „Jazz for kids Nisville“ фестивалу. Ово је њихов други наступ на овој познатој музичкој манифестацији, на којој су се прошле године представили први пут.

-Овај пут смо певали девет песама. Уживали смо, а и публика са нама. Част нам је што смо и ове године били део овог великог фестивала. Деца носе лепа искуства и од прошле године, зато смо са великим задовољством прихватили да поново будемо део ове манифестације, рекла је диригент хора „Сањалице“ Сања Стојковић.

Сваки наступ овог хора јесте њихова нова победа, којом потврђују да се са великим правом и заслугама појављују на многим такмичењима и фестивалима. Однедавно носе и титулу победника Регионалног фестивала хорова деце и младих „Федехо 2018.“ који је у организацији Дечијег културног центра одржан у Београду, од 16. до 19. маја.

Дирегент „Сањалица“ је овом приликом истакла да сваки наступ чланова овог хора, био такмичарског или ревијалног карактера, за њих значи подстрек за даље напредовање. Победа на Федеху им је ипак омогућила и нешто више. „Сањалице“ ће на једном од концерата овогодишње манифестације деце Европе, под називом „Радост Европе“ представљати Србију. Она ће бити одржана у октобру месецу у Београду.

 

Величина слова: