Praktična nastava učenika Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju izvodi se na školskoj ekonomiji, visokim školama, firmama koje se bave proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda i uglednim poljoprivrednim gazdinstvima.
Tako su učenici trećeg razreda škole, koji se obrazuju za zanimanje „pekari i operateri u prehrambenoj industriji“ posetili Odesek poljoprivredno-prehrambenih studija u Prokuplju, koja se nalazi u sastavu Akademije strukovnih studija „Južna Srbija“.
–Napraviti dobar pekarski proizvod zavisi od mnogih faktora. Sigurno je da kvalitet sirovina, a to se prvenstveno misli na brašno, mnogo utiće na proizvodnju pekarskih proizvoda. Tokom posete ovoj visokoobrazovnoj ustanovi učenici su u laboratoriji mogli da vide postupak određivanja kiselosti peciva i brašna, izjavila je profesorica prehrambene grupe predmeta u Poljoprivrednoj školi Slađana Kocić, i dodala da stečeno znanje u učionicama i kabinetima đaci proširuju na časovima praktične nastave.
Osim praktičnog dela nastave učenici su se upoznali sa radom ove državne visokoškolske ustanove i obrazovnim profilima koji postoje u školi.
–Nakon završetka srednje škole naši učenici imaju veliku mogućnost nastavka školovanja na visokim školama i fakultetima. Svake godine određen broj nekadašnjih naših đaka nastavljaju školovanje na Odseku poljoprivredno-prehrambeni studija u Prokuplju. Zbog toga je važna saradnja između ove dve škole, izjavila je profesorica Kocić i dodala da već sada kod pojedinih učenika postoji interesovanje za nastavak školovanja.