Припреме за Богојављенску пливачку трку
18. јануара 2018.
Часни крст освојила Ивана Рогановић
19. јануара 2018.
Прикажи све

Саветодавци у служби пољопривредника

Током прошле године саветодавци у Пољопривредно стручној служби Прокупље (ПСС ) обишли су близу 800 пољопривредних газдинстава у све четири општине Топличког округа. Највећи број, скоро 70 одсто, они су пољопривредницима долазили на кућни праг.

-Током прошле године настојали смо да што више са регистрованим газдинствима радимо на њиховим њивама и воћњацима. И поред мањег броја запослених у односу на 2016.годину, сматрам да смо током 2017.године  испунили све планиране задатке, изјавио је саветодавац у ПСС  Дејан Тонић и додао да су током рада пољопривредницима пружали различите врсте услуга.

Осим Тонића, саветодавци Душка Петровић и Снежана Јовић су у циљу стручног усавршавања и мера, које је предузимало Министартво пољопривреде за помоћ и доделу подстицајних средстава за многе гране пољопривреде, одржали су близу 80 предавања, трибина и радионица у многим топличким селима и штампали 42 билтена.

Стручну помоћ у попуни документације за доделу подстицајних средстава и куповину пољопривредних машина  и изради бизнис планова затражило је нешто више од 60 пољопривредника и удружења.

-Током 2017.године имали смо добру сарадњу са многим удружењима и земљорадничким задругама, изјавио је Тонић додавши да су у реализацији програмских задатака имали велику помоћ локалних самоуправа  Прокупља, Житорађе и Куршумлије.

Величина слова: