Прва помоћ у џепу
9. марта 2018.
Грејање на биомасу енергија будућности
9. марта 2018.
Прикажи све

Савремени рендген апарат у прокупачкој болници

Захваљујући донацији Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге“UNOPS“ и развојног програма Европски ПРОГРЕС, Општа болница „Др Алекса Савић“ у Прокупљу обезбедила је набавку новог рендген апарата, чија је вредност 11.444.001,35 динара.

Савременим рендген апаратом марке CHIMADZU замењен је стари апарат који  због дотрајалости често није био у употреби. Нови апарат омогућује поузданију и бржу дијагностику, већу безбедност пацијената и лакши рад радиолога, а служиће за снимање  различитих структура костију, меких ткива, крвних судова и имплантаната.

-Знатно ћемо унапредити квалитет здравствене заштите грађана Топличког округа, јер ће и листе чекања бити мање, а радиолошка дијагностичка процедура безбеднија за пацијенте. Новим апаратом је и експозиција рендген зрацима мања, дијагностика поузданија, што је најважнији крајњи резултат, рекао је начелник радиологије др Ивица Динић.

Према његовим речима, употребом новог апарата далеко је већа и еколошка безбедност јер се више неће користити филмови и хемикалије, већ ће се рендген снимак преносити у дигиталном формату код радиолога, који ће даље одлучивати о дијагностичкој процедури.

Одељење радиологије  Опште болнице „Др Алекса Савић“, поред новог рендген апарата,  поседује и два ултразвучна апарата и скенер новије генерације. Набавка нових, савремених апарата у прокупачкој болници од изузетног је значаја за грађане Топлице, јер обезбеђују брзу и квалитетну дијагностику, што је и најважније у лечењу пацијената.

Величина слова: