Prokupački ribolovci učestvovali u poribljavanju Krajkovačkog jezera sa 4. 000 mlađi pastrmke
19. aprila 2019.
Novi smerovi u Poljoprivrednoj školi u Prokuplju
22. aprila 2019.
Prikaži sve

Setveni radovi se privode kraju

Nakon padavina ratari su ubrzano krenuli sa prolećnom setvom. Očekuje se da ovaj izuzetno važan poljoprivredni posao na teritoriji Topličkog okruga bude obavljen na površini od blizu 6.000 hektara.

-Kiša koja je padala tokom protekle sedmice obradovala je sve poljoprivrednike, a posebno ratare koji zbog sušnog perioda nisu mogli da obave setvene radove. Kao i prethodnih, i ove godine u sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga najveće površine naći će se pod kukuruzom. Pod ovom kulturom biće zasejano blizu 5.000 hektara, izjavio je savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplje Radovan Bjelica i dodao da se očekuje da jari ječma budu zasejane na površini od blizu 300 hektara.

Očekuje se da razne vrste deteline budu zasejane na površini od 50 hektara, a preostale površine pod drugim krmnim biljem.

Bjelica je istakao da je prolećna setva u ravničarskom delu Toplice završena, a da bi u brdsko- planinskim predelima trebalo da se završi u narednih nekoliko dana.

Veličina slova: