„Bresničićka slatina“ pod zaštitom
7. juna 2018.
Počela berba višnje
8. juna 2018.
Prikaži sve

Sibin Šović predstavio novu knjigu

Predstavljanjem nove, 24. knjige „Treća ambicija“ prokupački pisac Sibin Šović je zaokružio trilogiju pod nazivom „Tri ambicije“. O njoj su u Domu kulture, kao i na ranijim promocijama knjiga ovog autora, govorili Biserka Milosavljević i Sonja Miljković, kao i sam autor.

-Ovo je poslednji nastavak koji prati život i karijeru glavnog junaka, Šovićeve trilogije, Vlastimira. Kroz svakodnevne obaveze, junak ovog romana nastoji da upotpuni i ispuni svoj život, rekla je između ostalog o knjizi Biserka Milosavljević.

Ona je istakla da pisac u ovom delu opisuje kraj osamdesetih godina, početak političke krize i urušavanje Jugoslavije, koje donosi složene političko-društvene i ekonomske okolnosti u kojima se glavni junak ipak dosta dobro snalazi i konačno postaje pisac, što mu je oduvek i bila želja.

I u ovom delu trilogije veoma važno mesto na stranicama ovog pisca zauzima porodična patrijarhalna sredina, koja samog junaka veoma opterećuje i nameće mu brojna pitanja, na koja ni on sam nema odgovore.

Kao neizostavni deo ove priče u životu glavnog lika „Treća ambicija“ Vlastimira su  roditelji, sa obe strane, koji su uvek bili tu da se nađu i pomognu kad treba. Tražeći odgovore na pitanja koja je uglavnom sam sebi postavljao, Vlastimir je uvek dolazio do zaključka da je u svim odnosima najvažniji iskren i topli ljudski razgovor. To je ono što mu je zapravo kroz ceo njegov život i napredovanje u karijeri nedostajalo.

Prokupački pisac Sibin Šović je na ovoj promociji već najavio novu knjigu za decembar 2018. godine, ali je rekao da će napraviti zaokret u tematskom smislu, ne otkrivajući šta će to konkretno značiti. Ostaje da sačekamo novu promociju i saznamo kakvom će nas to knjigom ovaj veoma plodotvorni pisac iznenaditi.

Veličina slova: