Лекар и хуманиста
27. јануара 2018.
Постхумно признање оснивачу установе
27. јануара 2018.
Прикажи све

Школска слава обележена у свим школама

Пригодним програмом обележена је школска слава Свети Сава у свим основним и средњим школама у Прокупљу.
У присуству садашњих и некадашњих професора, и ученика прослави школске славе у Гимназији присуствовао је и председник Општине Прокупље Александар Симоновић.


Честитајући славу свим просветним радницима и ђацима Симоновић је рекао да је локална самоуправа у последњих неколико година много тога урадила на школским објектима у циљу побољшања услова рада и боравка у школама.
– Као некадашњи ученик прокупачке Гимназије изузетно ми је задовољство што сам присуствовао прослави школске славе. У овој години планирани су велики радови на школској зграда, као што је замена крова, адаптација фасаде, замена прозора, електроинсталација, реновирање учионица и просторија у подруму школе, рекао је он додавши да се очекује да пројекат за ове радове буде завршен у најскорије време и да би радови кренули током летњег распуста.
Према његовим речима ове године требало би да почну и радови на изградњи нове фискултурне сале у ОШ „9.октобар“, а планирани су и радови на згради ОШ“Ратко Павловић-Ћићко“
Симоновић је подвукао да је вредност радова на школским објектима процењена у износу од близу 200 милиона динара и да су средства обезбеђена од стране Канцеларије за управљањем јавним улагањима.
Протојереј Лазар Бараћ истиче да сви требамо да следимо пут и идемо Савиним стопама, јер другог пута нема.
– Свети Сава је био наш просветитељ и учитељ, хуманиста и добротвор који нам је показао пут којим треба ићи. На томе су му захвале прошле и садашње генерације. Због свега тога о делу који нам је оставио Свети Сава треба да причамо генерацијама које долазе, изјавио је протојереј Бараћ.


У присуству учитељица, ђака, родитеља и мештана школска слава је пригодним културним програмом обележена и у издвојеном одељењу ОШ“Милић Ракић-Мирко“ у селу Микуловац, у којој наставу од првог до четвртог разреда похађа 17 ученика.
Учитељице Марија Костић и Биљана Јовановић нагласиле су да деце за рад и учење у овом издвојеном одељењу имају исте услове као и њихови вршњаци у осталим школама и да због тога постижу добар успех у школским и ваннаставним активностима.

 

Величина слова: