Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava iz IPARD programa
4. februara 2019.
Epidemiolog Cvetanović: U Prokuplju grip pod kontrolom, broj obolelih uobičajen za ovo doba godine
5. februara 2019.
Prikaži sve

Skulpture od kartona deo istraživačkog rada

Milena Vukajlović iz Kuršumlije, doktorand Megatrenda u Beogradu, prirediće za Prokupčane samostalnu izložbu skulptura i crteža pod nazivom „Struktura energija“.

Izložba je zakazana za utorak, 12. februar, u Galeriji „Boža Ilić“, u 13 sati.

-Sva moja dela, koja će posetioci moći da vide kada izložba bude otvorena su vrsta eksperimenta i deo istraživačkog rada u okviru mog doktorskog projekta. Skulpture su od kartona, a rad sa ovim materijalom je bio izazov za mene. Bilo mi je interesantno da se igram dok radim na promeni strukture ovog materijala, rekla je autor Vukajlović i objasnila da je motiv izložbe drvo, a da postavku čini više od 20 dela.

Ona je pozvala ljubitelje slikarstva da dođu na otvaranje njene izložbe i zajedno sa njom uživaju u delima koja podsećaju na bezbrižnost i igru.

Ovo je Mileni Vukajlović šesta po redu samostalna izložba, ali prva u Prokuplju. Do sada je, kako kaže, izlagala u Beogradu, Gračanici i Kuršumliji. Učestvovala je i na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama. Rado se seća Likovne kolonije „Boža Ilić“ 2015. godine, koja je održana na Grepcu.

Veličina slova: