U susret manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“
22. jula 2019.
Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović priredio prijem za delegaciju Epona, uskoro na tablama gde piše “Epon” stajaće i “Prokuplje”
22. jula 2019.
Prikaži sve

Slavske svečanosti u Prokuplju završene vatrometom i koncertom grupe „Legende“

Slavske svečanosti u Prokuplju, završene su sinoć, na Trgu Topličkih junaka u centru grada, veličanstvenim vatrometom i koncertom muzičke grupe „Legende“.

Na početku svečanosti, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović uručio je priznanja prokupačkim sportskim ekipama koje su učestvovale u obeležavanju gradske slave Sveti Prokopije.

Zabavni program počeo je nastupom dva gostujuća folklorna ansambla, KUD “Vinogradi” iz Gudurice i KUD “Đorđe Miletić” iz Jasenova.

Okupljene građane, zabavljali su i baletska grupa Elene Pilipenko i prokupački “Pink Panter” bend sa vokalnim solistom Marijanom Gračaninom.

Veliki broj okupljenih građana, po lepom letnjem vremenu, do duboko u noć, imalo je priliku da uživa i u baladama poznate muzičke grupe „Legende”, čiji je nastup svojim prelepim glasom obojio frontmen Ivan Milinković, popularan među svim generacijama slušalaca.

Ono što je obeležilo ovogodišnju završnicu slavskih svečanosti, svakako je veličanstveni vatromet, koga će građani Prokuplja dugo pamtiti.

Vatromet je trajao desetak minuta, i prema rečima prisutnih, takav do sada nikada u Prokuplju nije viđen.

Veličina slova: