Смотра археолошког филма у галерији „Божа Илић“
31. маја 2018.
Санација степеништа и осветљење до Градског базена
31. маја 2018.
Прикажи све

Смањен број кривичних дела

-У периоду јануар-мај ове године евидентирана су 384 кривична дела, што је за осам одсто мање у односу на исти период прошле године када је евидентирано 417, изјавио је за прокупачку телевизију Мост-нет начелник Полицијске управе Прокупље Ненад Каличанин.

У првих пет овогодишњих месеци на подручју Прокупља, Блаца, Житорађа и Куршумлије, које покрива Полицијска управа, забележено је 47 тешких крађа што је за 25,4 одсто мање у односу на исти период лане.

-Од 150 кривичних дела са непознатим починиоцем 64 одсто су расветљена. Током петомесечног рада реализовано је 35 заплена опојних дрога и са улице склоњено 3,419 килограма наркотика, изјавио је начелник Каличанин и додао да је у истом периоду 2017. године релизована 21 заплена и одузето 13,728 килограма опојних дрога.

Припадници полиције су против 31 особе поднели кривичне пријаве због кривичног дела неовлашћене производње, стављања у промет и неовлашћеног држања опојних дрога.

Говорећи о насиљу у породици, Каличанин је подвукао да су у периоду јануар-мај ове године евидентирана 54 кривична дела насиља у породици, изречено укупно 118 хитних мера, 71 мера забране учиниоца да контактира жртву насиља и прилази јој и 39 мера привременог удаљавања учиниоца из стана.

-Појачаном контролом припадника саобраћајне полиције број саобраћајних незгода у првих пет месеци ове године мањи је за 7,4 одсто у односу на исти период прошле године. Од 1.јануара до краја маја регистроване су 62 саобраћајне незгоде у којима је једна особа погинула. Прошле године у наведеном периоду било је регистровано укупно 67 саобраћајних незгода у којима је погинуло осам особа, рекао је Каличанин и нагласио да су припадници саобраћајне полиције због прекорачења брзине, вожње под дејством алкохола, некоришћења сигурносног појаса, непрописног претицања поднели 6.112 прекршајних пријава.

У циљу спровођења пројекта “Матура 2018” организована су предавања матурантима у  свим прокупачким средњим школама.

Радећи на превенцији припадници полиције организовали су многобројне радионице, трибине, предавања , као што су „Основи безбедности деце”, „Безбедно дете-безбедна школа”, „За живот без страха и предрасуда, реци НЕ насиљу”, „Професионална оријентација”, „Дани отворених врата” и друге по обдаништима, основним и средњим школама.

-Са радом запослених у Полицијској управи Прокупље у првих пет овогодишњих месеци могу бити задовољан. Настојаћемо да још више радимо на безбедности грађана и имовине у наредном периоду, изјавио је начелник Каличанин.

 

Величина слова: