Seminar o kulturnim dobrima i muzejskim predmetima u Muzeju u Prokuplju
26. marta 2019.
Predstavljen program ROMAKTED u Prokuplju, cilj-poboljšanje života Roma
26. marta 2019.
Prikaži sve

Smeh je lek: Kolektivna proslava rođendana u Domu za stare

Rukovodstvo i zaposleni u Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju svakodnevnim aktivnostima trude se da ulepšaju i oplemene život korisnicima ustanove. Zato se tokom cele godine organizuju razne kulturno-zabavne aktivnosti u kojima, osim starih lica, učestvuju i učenici prokupačkih osnovnih i srednjih škola, glumci, muzičari i drugi.

-Svake, pa i ove godine jednom mesečno organizujemo proslavu rođendana za sve korisnike koji su rođeni istog meseca. Dom tada organizuje zabavu gde se slavljenicima dele skromni pokloni i organizuje kratak kulturno-zabavni program. Na ovim proslavama neizbežna je i torta koju starim licima daruje ustanova, izjavila je radni terapeut Doma za negu i smeštaj starih lica Vesna Golob.

Prema njenim rečima, organizovanje kolektivnih proslava rođendana postalo je tradicionalno.

Ove godine, među mnogobrojnim slavljenicima bili su Bogdan Đorđević, Marina Katić, Milisav Jovičić, Petar Nikolić i Zoran Kostić koji imaju više od sedamdeset i osamdeset godina, koji su rekli da je kolektivno organizovanje proslave rođendana lep i human gest.

-Organizovanje raznih manifestacija, kao što je i proslava rođendana, govori o tome da nismo zaboravljeni, kako od članova naših porodica, tako i od zaposlenih u Domu. Ove proslave nas sećaju na mladost, slažu se oni.

Veličina slova: