Podela školskog pribora
1. septembra 2018.
Budite vredni i dobri đaci
3. septembra 2018.
Prikaži sve

Smeštaj u Domu učenika samo za najbolje đake

Useljenjem srednjoškolaca u Domu učenika srednjih škola i zvanično je počela nova školska 2018/2019. godina za ovu prokupačku ustanovu. Kao i prethodne, i ove godine ovde će braviti 142 učenika.

Svoje mesto u ustanovi dobili su đaci iz Leskovca, Niša, Aleksinca, Vranja, Surdulice, Lebana, Žitorađe, Kuršumlije, Zaječara i drugih opština jugoistočne i južne Srbije.

-Interesovanje za boravak u Domu bilo je izuzetno veliko tako da su mnogi ostali bez smeštaja. Biti korisnik ove ustanove sada je postala privilegija iz razloga što su to najbolji đaci u školskim i vannastavnim aktivnostima, izjavila je direktor prokupačkog Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković i dodala da će ova generacija srednjoškolaca biti upamćena po obeležavanju 60 godina postojanja i uspešnog rada.

Ovaj značajan jubilej, ne samo za ovu ustanovu, nego i za lokalnu samoupravu, obeležiće se mnogim aktivnostima u prvoj polovini naredne godine.

Tokom letnjih meseci sve sobe, učionice i prostorije za boravak dece su okrečene i ofarbane, a nameštaj popravljen.

-Nadam se da će ova generacija ostvariti, ako ne bolje, onda slične uspehe prethodne, kada je od 142 korisnika 80 završilo razrede sa odličnim uspehom. Osim uspeha u školi, oni su imali izuzetno dobre rezultate na mnogim domijadama širom Srbije u sportskim i  kulturnim takmičenjima, rekla je Vuković i dodala da su sve aktivnosti vaspitača, stručnih saradnika, kuvara i drugih zaposlenih usperena ka deci.

Od ove školske godine korisnici će moći da putem telefona unapred obezbede svoj obrok.

Ona je podvukla da mesečno za boravak dece roditelji izdvajaju 5.350 dinara, a razliku od pune cene u iznosu od 23.000 pokriva Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja.

Jedan od korisnika u protekle tri, pa i ove školske godine je Miloš Stefanović učenik IV razreda Medicinske škole “ Dr Aleksa Savić”.

-U protekle tri godine mnogo toga lepog sam doživeo u Domu. Pored školskih obaveza deo vremena provodimo na sportskim terenima, u internet kabinetima, na vraznim sekcijama i druženjima sa vršnjacima iz drugih domova širom Srbije. Ono što ću pamtiti celog života je drugarstvo među učenicima koje se ne može opisati, izjavio je Stefanović.

 

Veličina slova: