Добитник Светосавске повеље проф. др Милан Милисављевић
24. јануара 2019.
Болница купила нови гастроскоп
25. јануара 2019.
Прикажи све

Снег променљивог интензитета за сада не прави проблеме путарима ни возачима

Снег који од јутрос пада на подручју Топличког округа, за сада не прави проблеме путарима, а ни возачима који се крећу по влажним коловозима пошто се снег, променљивог интензитета, топи при тлу, рекли су данас из фирме Трејс Србија, која одржава државне путеве првог и другог приоритета на подручју Прокупља и целе Топлице до административног прелаза Мердаре.

-Како су за поподневне сате најавили јаче падавине и формирање снежног покривача од 20 до 30 центиметара, наша служба је у приправности, казали су из тог предузећа и навели да су пет возила, чистача и расипача соли, потпуно исправна и спремна за акцију, као и три машине са раоницима за уклањање снега са коловоза.

-Располажемо са 172 тоне соли и 256 тона ризле, тако да снег неће угрозити саобраћај на деоницама за чије чишћење смо задужени, истичу из овог предузећа.

Према њиховим речима, сви путеви у Топлици су проходни и без снега, једино се на путним правцима према планинским центрима на Копаонику, Луковској и Пролом Бањи на коловозу формирао снег од пет, шест центиметара, па ће ту већ кренути прва акција његовог уклањања.

Величина слова: