Ratni put Moravske divizije bio je put za slobodu Srbije
20. jula 2019.
Mladi harmonikaši oduševili posetioce
20. jula 2019.
Prikaži sve

Sportisti uveličali slavske svečanosti

Završnim utakmicama na turniru u malom fudbalu, kao i sportom za najmlađe, okončan je sportski program povodom slave grada. Sportisti i predstavnici mesnih zajednica, u proteklih pet dana, kroz razne sportove, uzeli su učešće u obeležavanju velikog praznika. Na tradicionalnom turniru u malom fudbalu, na kraju, prvo mesto pripalo je ekipi MZ Strahinja, koja je u finalu savladala MZ Toplica. Treće mesto zauzela je ekipa MZ Ćićko. Posebno veliku pažnju, kao i svake godine, privuklo je takmičenje u nadvlačenju konopca, gde je prvo mesto pripalo MZ Toplica, ispred MZ Mika i MZ Tatko.

-Sve je proteklo u najboljem redu. Još jednom se pokazalo da turnir u malom fudbalu privlači brojnu publiku, a da je takmičenje u nadvlačenju konopca sve interesantnije, rekao je Nebojša Ilić iz Službe za sport u Prokuplju.

Po prvi put ove godine, u okviru slavskih svečanosti, održana je manifestacija sport za najmlađe, u centru grada. Na tri terena, najmlađi sportisti, kroz igru i zabavu, pokazali su svoje umeće u fudbalu, košarci i odbojci.

-Ovo je budućnost prokupačkog sporta, koju treba negovati, i u koju treba ulagati. Osnovni cilj ove manifestacije je promocija zdravlja kroz sport, kao i druženje i zabava najmlađih naših sportista, istakao je Božidar Jović, sekretar Sportskog saveza u Prokuplju.

Veličina slova: