Pomoć za socijalno ugrožene penzionere
19. februara 2019.
Grad Prokuplje izdvaja 20 miliona dinara za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja
20. februara 2019.
Prikaži sve

Srednjoškolci dovoljno informisani o štetnosti duvanskog dima

Anketa koja je nedavno sprovedena u prokupačkim srednjim školama, pokazuje da su mladi dovoljno informisani o štetnosti duvanskog dima.

Volonteri Crvenog krsta održali su predavanja na ovu temu povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima i u okviru planiranih aktivnosti sproveli anketu među srednjoškolcima.

-Od stotinu  učenika, koliko je učestvovalo u anketi, polovina njih je dovoljno informisana o štetnosti upotrebe cigareta, dok su ostali ispitanici pokazali delimičnu informisanost o posledicama po zdravlje koje izaziva pušenje. Tokom organizovanih radionica koje su sproveli vršnjački edukatori, učenici su izrazili zainteresovanost za mnoge teme o kojima bi želeli da razgovaraju sa svojim vršnjacima koji su sertifikovani od strane Crvenog krsta Srbije, izjavila je saradnica Crvenog krsta u Prokuplju Irena Antonijević.

To znači da vršnjački edukatori uživaju veliko poverenje mladih…

Srednjoškolci su posebno izrazili zainteresovanost za edukativna predavanja o alkoholizmu i narkomaniji, što će biti tema narednih radionica koje će sprovoditi volonteri Crvenog krsta u Prokuplju.

Veličina slova: