Едукација пољопривредника и током зиме
6. фебруара 2018.
Без струје због радова на мрежи
7. фебруара 2018.
Прикажи све

„Сретењски сусрети“ поново у Дому културе

Песничка манифестација „Сретењски сусрети“ је једна од важнијих манифестација која се у нашем граду, поводом Сретења, традиционално одржава сваке године. Овај пут они су заказани за 23. фебруар и окупиће песнике из целе Србије. Оно што је још важније, како кажу у Дому културе који је и организатор овог значајног дешавања, јесте да се они враћају тамо где припадају, својој матичној кући.

Тако ће тридесетак песника из различитих крајева наше земље, угостити књижевни ствараоци из Топлице у реновираној згради Дома културе. Сваки од њих казиваће по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретењском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“. Ипак, како истичу у Дому културе, највећа награда за овогодишње добитнике Сретењске повеље и Сретењског одличја, биће објављивање њихове песме у часопису „Ток“.

„Сретењски сусрети“ се ове године по четврти пут одржавају у виду песничког маратона и по четврти пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице Сретењских сусрета 2015.године.

Величина слова: