Sa današnjeg skupštinskog zasedanja: Usvojen završni račun budžeta za prošlu godinu
4. juna 2019.
Prokupački đaci spremni za „Igre prijateljstva“
4. juna 2019.
Prikaži sve

Štab za vanredne situacije održao sednicu, tema: obilne padavine i situacija na terenu

Na prvoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Prokuplju, održanoj sinoć, razmatrana je situacija na teritoriji grada posle obilnih padavina koje su pogodile Prokuplje i okolinu.

Na sednici, kojom je predsedavao komandant Štaba, Aleksandar Simonović, konstatovano je da je tokom jučerašnjeg dana na teritoriji našeg grada pala velika količina kiše pa je, zbog nemogućnosti kanalizacione mreže da primi tako veliku količinu vode, došlo do njenog izlivanja po gradskim ulicama.

-Zbog obilnih padavina, ulice su u kratkom periodu pretvorene u potoke, pa čak i u reke. U pojedinim naseljima, voda je prodrla u dvorišta i nekoliko kuća. Bujica je potkopala i jednu glavnu vodovodnu cev, pa je deo grada ostao bez vode, rekao je Simonović i dodao da, na sreću, za sada na reci Toplici i njenim pritokama nema opasnosti od izlivanja.

Vršilac dužnosti direktora JKP “Hameum”, Radmila Perić, informisala je članove Štaba da na akumulaciji Bresnica nema štete od kiše i da bunari za vodosnabdevanje nisu ugroženi.

-Zbog poplavljene garaže, nismo bili u mogućnosti da dođemo do pumpi za iscrpljivanje vode iz poplavljenih prostorija jer je i naš pogon kod Velićkog potoka bio pod vodom. Bilo je problema i posla za nas i u ulicama Kosančić Ivana, Veljka Vlahovića, Zorana Radmilovića i duž Stražavačkog potoka, rekla je Radmila Perić.

Načelnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju, Zoran Ristić, izjavio je da su padavine bile lokalnog karaktera, i da se kiša sručila na Prokuplje i okolinu, dok tokom jučerašnjeg dana padavina nije bilo na teritoriji Blaca i Kuršumlije.

Takođe je naveo da su pripadnici Sektora za vanredne situacije zbog bujičnih vodotokova i poplave izazvane jakom kišom, tokom jučerašnjeg  dana imali šest intervencija.

Štab je doneo i određene zaključke, i to: da JKP “Hameum” bude u stanju pripravnosti dok se ne otkloni opasnost, da stučni tim za poplave prati stanje na terenu i da se uspostavi komunikacija sa okolnim štabovima za vanredne situacije.

Nakon sednice, Simonović i pojedini članovi Štaba obišli su neka poplavljena domaćinstva.

Veličina slova: