Рукометаши за Николину
27. априла 2018.
За боље услове живота Прокупчана
27. априла 2018.
Прикажи све

Станари Дома ученика за Прокупчане

Ученици, станари Дома ученика средњих школа у Прокупљу су у Дому културе приредили несвакидашњи концерт, на коме су кроз креативне и маштовите тачке, приказали своју умешност и таленат у различитим областима стваралаштва. Поред  бројних Прокупчана, концерту су присуствовали и представници основних и средњих школа, као и председник Скупштине Општине Прокупље Дејан Лазић.

Талентовани средњошколци су изванредном глумом, посебним избором народних и забавних песама, али и фолклорним играма, одушевили публику. Показали су да, поред доброг успеха у школи, једнако добро могу да се баве и другим активностима.

-Пре годину дана у овој установи презентовали смо наш рад. Након годину дана ти резултати су још бољи на свим пољима. Свакодневним озбиљним и одговорним радом, остварујемо запажене резултате на многобројним такмичењима, истакла  је директорка Јелена  Вуковић и и додала да су средњошколци на Регионалној културно-уметничкој домијади, која је одржана у Пироту, за поетски приказ, изложбени део слика и костимографију заузели прво, а у фолклору треће место.

Награда за најбољу женску улогу у драмском тексту приказаном на Домијади,припала је такође ученици која је представљала прокупачки Дом.

Средином априла Дом је био организатор 23. Регионалне спортске домијаде на којој је учествовало  700 такмичара из 14 домова југоисточне Србије.

На овом такмичењу одбојкаши и кошаркашице заузеле су прво, а одбојкашице друго место, док је мушка екипа у стрељаштву, а женска у шаху заузела треће место.

На Домијади у Краљеву за поетски приказ ученици су заузели друго место, а изложени костими, слике, макете и мозаици су изазвали велику пажњу посетилаца.

Директорка Јелена Вуковић је посебно нагласила да на сваком такмичењу, осим промоције Дома, они промовишу и афирмишу и своје школе, али и општину Прокупље.

Ово је била прилика да Дом ученика средњих школа додели и захвалнице појединцима и установама које су пружиле подршку станарима ове установе да остваре запажене успехе.

Величина слова: