Потписана Повеља пријатељства Епона и Прокупља
26. јуна 2018.
За љубитеље фолклора, глуме и поезије
27. јуна 2018.
Прикажи све

Стигле пензионерске картице

-Прокупачки пензионери пензионерске картице Фонда Пензијско инвалидског осигурања (ПИО) могу преузети  у канцеларији број 7.  у згради ПИО, изјавио је директор филијале  Фонда ПИО у Прокупљу Данило Миленковић и додао да се ове картице неће делити у просторијама Општинске организације пензионера.

Према његовим речима сваки пензионер, уз личну карту, може да подигне своју пензионерску картицу.

У саопштењу Републичког Фонда ПИО наводи се да су ове картице намењене свим пензионерима, без обзира на то да ли користе сторосну, породичну или инвалидску пензију и без обзира на износ пензије.

Пензиоинерска картица је документ који омогућује пензионерима да докажу статус пензионера, а да притом не морају да показују чек или решење о оствареном праву. Овом картицом се не укидају пензијски чекови, односно извештаји о пензији. Њих ће пензионери и даље добијати, наводи се у овом саопштењу и наглашава да су картице бесплатне и да се додељују без накнаде.

Због великог  броја пензионера, према подацима Републичког Фонда ПИО у Србији их има око 1.750.000, картице ће се правити и делити сукцесивно за постојеће пензионере, док ће се будућим пензионерима оне делити одмах по добијању Решења и исплати прве пензије.

Уз картицу сваки пензионер ће добити и обавештење од Фонда чему је она намењена ,како је могу користити, коме да се обрате у случају да је изгубе и  друге корисне информације.

Према подацима прокупачке филијале Фонда ПИО, на територији Топличког управног округа живи нешто више од 20 хиљада пензионера, од чега близу 10.300 на територији прокупачке општине.

Величина слова: