Medicinska škola u Prokuplju obeležila Međunarodni dan sestrinstva
13. maja 2019.
Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga obeležilo Svetog Vasilija Ostroškog
13. maja 2019.
Prikaži sve

Studenti VPPŠ na praktičnoj nastavi u PSSS u Prokuplju

Studenti treće godine Visoke poljoprivredno prehrambene škole strukovnih studija u Prokuplju, u sklopu praktičnog dela nastave, posetili su Poljoprivredno stručnu i savetodavnu službu.

O radu službe, studentima je govorio v. d. direktora, Dejan Tonić, istakavši da je dobro što je uspostavljena saradnja Škole i službe.

-U svom desetogodišnjem radu, ovo je prva poseta studenata. Tokom boravka u službi, oni su se upoznali sa metodologijom i načinima rada savetodavaca na teritoriji Topličkog okruga, kao i saradnji koju oni imaju sa Ministarstvom poljoprivrede, naučnim i istraživačkim institucijama i uglednim poljoprivrednim domaćinstvima, izjavio je on i dodao da je planirano da služba, zajedno sa Gradom Prokupljem i VPPŠ u narednom periodu učestvuje u realizaciji određenih projekata iz oblasti poljoprivrede.

Profesorka na VPPŠ, Tanja Žugić Petrović, ističe da su studenti do sada praksu imali u firmama koje se bave proizvodnjom i preradom hrane.

-Izuzetno je važno što su studenti posetili i imali nastavu u prostorijama ove službe, gde su se upoznali sa njenim radom. Svojim stalnim boravkom na terenu u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji savetodavci daju veliki doprinos u svim granama poljoprivrede, kaže ona.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, izrazio je veliko zadovoljstvom posetom studenata službi.

-Na teritoriji Prokuplja, najveći procenat stanovništva se bavi poljoprivredom. Da bi se dobila rentabilna i ekonomski isplativa proizvodnja, neophodni su znanje i primena novih naučnih dostignuća i tehnologija. Zbog toga je dobro što su deo praktične nastave budući inženjeri poljoprivrede imali ovde, i što su se tom prilikom upoznali se sa metodologijom i načinima rada savetodavaca, zaključio je Miroljub Paunović.

Veličina slova: