Велики успех одбојкашица Топличанина
20. маја 2019.
Потребно додатно третирање засада под воћем
20. маја 2019.
Прикажи све

Сутра Сајам запошљавања у Прокупљу

-Национална служба за запошљавање у Прокупљу, организује сутра, 21. маја, од 11 до 14 сати, у ресторану “Александар”, Сајам запошљавања, казала је данас начелница Одељења за посредовање те службе Ивана Ивановић.

Како је Ивановићева најавила, на Сајму ће учествовати 35 послодаваца из Прокупља, Ниша и других места који су исказали потребу за радним ангажовањем 400 незапослених лица.

-И на овом Сајму, као и на претходним, послодавци су највише заинтересовани за  занатска  занимања свих профила, па тако  постоји интересовање за запошљавање трговаца, возача, конобара, зидара, водоинсталатера, радника обезбеђења, пекара, месара, вариоца и других занимања у обради метала, радника у производњи каблова за аутоиндустрију, каблова за кућну електронику, казала је Ивановић.

Такође је нагласила да су, поред радничких занимања, послодавци  изразили потребу и за високообразованим кадровима, као што су  дипломирани електроинжењери, дипломирани машински инжењери, дипломирани економисти и други.

Од послодаваца су се пријавили “Гама консалтинг“, „Чип“, „Грин интернешнал“, „Металург“, ТЗР “Рецицлинг индустри“, „Бизлинк“, „Леони“, „Јека фруит“, “Боки фуд”, „Соилемез“, СТР “Невен“, месара „Митровић“, „Ниш експрес“, обезбеђење „Кобра“, Генерали  осигурање Србија и други.

-На Сајму ће бити уручена и решења о додели средстава за самозапошљавање која ће добити 57 незапослених са евиденције Националне службе за запошљавање у Прокупљу, истакла је Ивана Ивановић, из НСЗ у Прокупљу.

Величина слова: