До нормализације стања, водоснабдевање дела Прокупља одвијаће се путем цистерни
25. јуна 2020.
Вода из „Грчког Млина“ само за техничку употребу
25. јуна 2020.
Прикажи све

Светоплички видовдански сабор уз све мере превенције

Светоплички видовдански сабор, 18. по реду, биће одржан у недељу, 28. јуна, у манастиру „Топличка Грачаница“ у Kонџељу.
Ова традиционална манифестација, коју организује Топлички управни округ у сарадњи са Удружењима Топличана из Ниша и Београда, скоро две деценије окупља Топличане из целе Србије, али и из разних делова света.
Саборске свечаности почеће у 9 сати, литургијом у манастиру „Топличка Грачаница“, а служиће је епископ нишки Арсеније и свештенство Топлице.
Након литургије, у 11 сати, поздравну реч гостима и посетиоцима Сабора, упутиће начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.
Традиционално на Видовдан, додељују се признања заслужним појединцима, организацијама и удружењима који су својим радом и залагањем допринели афирмацији и развоју Топличког краја. Тако ће и ове године, повеље са именима славних српских косовских јунака Цар Лазара, Царице Милице, Југ Богдана, Бошка Југовића, Милана Топлице и Kосанчић Ивана, бити уручене добитницима овог престижног признања.
Посетиоци Сабора, имаће прилику да уживају у културно-уметничком програму који припремају установе културе са подручја Топличког округа. У оквиру програма, предвиђена је и презентација  туристичког потенцијала града Прокупља и топличких општина.
Kако се овогодишњи Сабор одржава у условима неповољне епидемиолошке ситуације, надлежна служба Дома здравља Прокупље препоручује поштовање свих прописаних мера, као вид превенције и заштите од корона вируса.
Организациони одбор за одржавање Светопличког видовданског сабора, апелује на грађане који ће присуствовати Сабору да поштују мере донете од стране Републичког кризног штаба за сузбијање Kовида 19.
Наведене мере подразумевају : држање физичке дистанце у размаку од 1,5 метра (у случају немогућности држања дистанце, потребно је ставити своју маску. Препоручује се и избегавање присних контаката (руковање, грљење и љубљење). Такође се апелује на учеснике и посетиоце Сабора да, уколико сумњају на постојање неке инфекције, одложе свој долазак на ову манифестацију.
Величина слова: