Učenik Medicinske škole Nemanja Milić prvi na takmičenju iz književnosti, Nebojša Lukić: Ovakvi učenici su pravo blago!
15. maja 2019.
Prokupački srednjoškolci doneli u grad osam diploma sa takmičenja iz književnosti u Sremskim Karlovcima
16. maja 2019.
Prikaži sve

Tehnička škola „15. maj“ za rođendan otvorila vrata za osmake

Dan Tehničke škole „15. maj“ obeležen je manifestacijom „Otvorena vrata“ za učenike osmog razreda svih prokupačkih osnovnih škola. Tokom boravka u Školi, budući srednjoškolci  obišli su učionice i školske radionice, gde su se upoznali sa obrazovnim profilima i zanimanjima koja postoje u ovoj ustanovi.

Direktorka Tehničke škole, Biljana Milenković, kaže da su učenici završnih razreda osnovnih škola sa velikim interesovanjem slušali izlaganja profesora o zanimanjima i obrazovnim profilima.

.

-Nastavu, u 24 odeljenja, trenutno pohađa 675 učenika. Naredne školske godine, ovu Školu moći će da upiše 180 učenika. Na zahtev topličkih privrednika, otvoren je novi smer, „modelar odeće“, u četvorogodišnjem trajanju, na kojem će moći da se upiše 30 svršenih osnovaca, kaže ona i dodaje da do početka naredne godine očekuje i realizaciju projekta “Podsticanje zapošljavanja mladih“.

.

Direktorka Milenković podvlači da su pojedine mašine već dopremljene, ali da se očekuje da kompletan Trening centar bude opremljen do septembra meseca, gde će obukom biti obuhvaćeni mladi od 18 do 35 godina.

Cilj ovog javno-privatnog partnerstva je da se omogući razvijanje stručnog osposobnjavanja CNC operatera i uspostavi Centar za obuku nezaposlenih u Tehničkoj školi.

Veličina slova: