Praznik boksa u Prokuplju
21. maja 2019.
Velika posećenost manifestacije „Muzeji za 10“
21. maja 2019.
Prikaži sve

Tehnička škola bogatija za nove kompjutere i laptopove

-Unapređenje obrazovnog procesa, jedan je od strateških ciljeva škola, izjavila je direktorka Tehničke škole „15. maj“ u Prokuplju Biljana Milenković i dodala da se skoro svake školske godine uslovi boravka i rada učenika i profesora podižu na veći nivo.

Zahvaljujući Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Škola je kupila 11 laptopova, sedam kompjutera sa monitorima, jedan projektor i skener sa štampačem. Vrednost kupljene opreme je 600.000 dinara.

Direktorka Milenković je rekla da će od naredne školske godine, profesori laptopove koristiti za vođenje elektronskih dnevnika, dok će kompjutere koristiti učenici svih obrazovnih profila.

-Pre dve godine, Ministarstvo prosvete je za opremanje kabineta za računarstvo, kada je kupljeno 10 kompjutera sa monitorima, izdvojilo 400.000 dinara. Isto tako, nedavno je urađena i drenaža na delu Škole i adaptirane podrumske prostorije koje su stalno bile pod vodom, izjavila je Milenković i dodala da su oni proteklih dana organizovali posetu učenika završnih razreda prokupačkih osnovnih škola, gde su ih upoznali sa obrazovnim profilima koji postoje u Tehničkoj školi.

Veličina slova: