Школовање младих за потребе привреде
23. јануара 2019.
ЈКП “Хамеум” спремно чека нове падавине
23. јануара 2019.
Прикажи све

Температурне разлике узроковале проблеме код срчаних болесника и појаву респираторних инфекција

Последњих неколико дана, Одељењу ургентне медицине у прокупачкој Болници „Др Алекса Савић“ јавило се више од стотину пацијената са срчаним проблемима и респираторним инфекцијама, казала је данас Натали Николић, портпарол покупачке Болнице „Др Алекса Савић“.

„Сви пацијенти су уредно прегледани и након указане прве помоћи примани углавном на Интерно одељење и Одељење педијатрије”, истакла је Николић и нагласила да су помоћ лекара највише тражила деца свих узраста и то због респираторних проблема, високе температуре, упале плућа и других компликација изазваних прехладом и различитим бактеријским и вирусним инфекцијама.

„Честе промене температуре које ове зиме осцилирају од минус пет, шест степени до исто толико у плусу изазвале су тегобе код свих хроничних, а нарочито код срчаних болесника”, сматрају у Болници и подвлаче да у зимским месецима они треба да буду посебно обазриви, да се придржавају савета лекара, редовно узимају прописану терапију и без потребе се не излажу ниским спољашњим температурама.

Данас је на Одељење хирургије стигао и нови апарат за гастроскопију који ће умногоме побољшати услове лечења пацијената.

Прокупачка Болница је недавно добила и најсавременији лапароскопски стуб, а до краја недеље очекују и испоруку новог комплетно опремљеног санитетског возила за пратњу пацијената са медицинском екипом–санитет за мобилну хитну помоћ.

Веома брзо, стиже и најсавременији ултразвучни апарат за Службу радиологије, као и комплетна нова јединица за операциони блок Одељења ортопедије.

Величина слова: